Donuts, cake en glazuur

Ik denk dat het niet mogelijk is een ander slechter voedsel te bedenken met minder voedingsstoffen en meer slechte effecten op je fysiologie.

voedsel

Opmerking vervolg

Dit is een vervolg van Deel 1 (nummer 2) van de pagina Wat je niet zou moeten eten.

Het tweede slechtste voedsel is volgens mij de categorie donuts, cake en glazuur. Omdat deze de meest slechtste eigenschappen van al deze (hiervoor genoemde) zogenaamde voedingsmiddelen (niet-voedsel) combineren.

Donuts worden gefrituurd, ze gebruiken vreselijke olie, ze hebben transvetten, gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten. Ze hebben suiker, moderne tarwe, om al deze verschillende dingen te combineren. En als ze echt heel slecht zijn, zullen ze er nu ook al die andere chemicaliën zoals kunstmatige smaakstoffen, kunstmatige kleurstoffen en deegconditioners bij hebben. Ik denk dat het niet mogelijk is een ander slechter voedsel te bedenken met minder voedingsstoffen en meer slechte effecten op je fysiologie dan donuts.

En nu cake. Het enige verschil is dat cake niet gefrituurd is, maar het is nog steeds moderne tarwe en het is nog steeds het suiker. En meestal heeft cake wat glazuur. En het glazuur is gemaakt met bakvet, wat een gedeeltelijk gehydrogeneerd plantaardig vet is. Het is net een andere versie van margarine, maar het is nog erger. Dus cake, glazuur en donuts is een combinatie van al het ergste spul van hierboven (zie Opmerking vervolg).

Dus als je een feestje hebt, als er wat te vieren is en je wilt wat cake hebben, kijk dan naar wat recepten online. Zoek naar wat keto-cake, zoek naar wat paleo-cake. Je kunt heel lekkere desserts van natuurlijke voedingsmiddelen maken zonder gebruik te maken van de slechte vetten, zonder het bewerkte suiker. Je kunt het gezond maken.

De dingen die genoemd zijn, zijn geen dingen die je wilt eten. Maar zet het niet in een 'nietje' (alsof het niet mag), maar maak er niet een andere voedselgroep van. Als je het zo nu en dan gebruikt voor af en toe een feestje, kun je het hebben zonder er een slecht gevoel over te hebben.

Deze pagina vormt o.a. een onderdeel van de pagina Wat je niet zou moeten eten; De oorzaken van hart- en vaatziekten en meer.