Over mij

Wie is de schrijver achter Sleutel tot Inzicht en hoe zit het met de verantwoordelijkheid?

Peter van Loosbroek, auteur van Sleutel tot Inzicht.
Peter van Loosbroek, auteur van Sleutel tot Inzicht.

Hallo, ik ben Peter van Loosbroek en ben geboren op 26 januari 1958 te Rosmalen (Noord-Brabant). Al op heel jonge leeftijd (jonger dan 10 jaar) merkte ik dat ik dingen en gebeurtenissen heel anders beschouwde dan de meeste mensen. Maar daarover zal ik op andere pagina's meer vertellen.

Enkele kenmerken van mij zijn, dat ik altijd probeer om dingen zo goed mogelijk te doen. Want alleen als iets goed is, is het pas echt functioneel en waardevol. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zeker als het gaat om het op correcte wijze beschrijven van het boeddhisme. Elk detail moet perfect kloppen en in overeenstemming zijn met de authentieke leerstellingen.

Boeddhistische termen zijn dan ook met de uiterste zorg rechtstreeks vertaald vanuit het Pali. Voor wat betreft de toespraken betreft het vaak vertalingen van toespraken die door prominente monniken zijn vertaald. Eén vertaalde toespraak is meestal een samenraapsel van meerdere versies om op die manier tot een geweldig goed resultaat te komen. Vaak is er ook een extra toevoeging van mijzelf gedaan in de vorm van eindnoten, verwijzingen naar 'mijn' Boeddhistisch Woordenboek, etc. In mijn werk probeer ik zo goed mogelijk de verbanden te leggen en zaken meer in detail neer te zetten.

Ik ben dus erg gesteld op originaliteit, op zuiverheid, op het perfecte. Dit is dan ook de reden waarom ik de Theravada lijn volg (het oorspronkelijke boeddhisme). Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Mijn jarenlange ervaring — theoretische én praktische — wend ik aan om de teksten van een zo hoog mogelijke kwaliteit te laten zijn.

Op 24-03-2000 heb ik Sleutel tot Inzicht online gezet. Door omstandigheden heb ik in de periode van 2013 — 2019 niet aan de website kunnen werken. In 2020 heb ik de draad weer opgepakt en de website flink aangepast. Ik ben nu weer helemaal klaar om nog vele waardevolle teksten te leveren.

O ja, mijn boeddhistische naam is Ananda. Die is mij toegekend door een Sri Lankaanse 'lectuur monnik' omdat ik veel over het boeddhisme heb geschreven. Ananda was de meest geliefde discipel van de Boeddha.

Ik wens iedereen veel geluk en dat deze website voor iedereen een groot voordeel mag zijn.

Liefs, Peter van Loosbroek — Auteur en eigenaar van Sleutel tot Inzicht.

Document info
RegID glb004
Bijgewerkt 22 juni 2020 09:50:47
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie voor gebruik van deze tekst www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen