Onwetendheid over gezondheid binnen diverse instanties

Het is schokkend wanneer je ziet hoeveel onwetendheid er bestaat. Zeker onder de mensen die over diepgaande kennis behoren te beschikken.

Pagina wordt nog uitgebreid

Omdat de sectie Gezondheid en mindfulness nog in ontwikkeling is, wordt deze pagina op een later tijdstip nog uitgebreid met meer informatie.

In de lijsten die naar de pagina's verwijzen, zal een paar weken worden aangegeven welke pagina's nog komen, nieuw en gewijzigd zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief (zie boven).

intermittent fasting

Extra mededeling

Op deze pagina heb ik alvast enkele video's geplaatst over de schokkende onwetendheid die er bestaat over gezondheid. Door deze onwetendheid inzake gezonde voeding en de behandelmethode van bijvoorbeeld diabetes gaan loodrecht de verkeerde kant op, onderbouwd door Dr. Sten Ekberg, de echte dokter.

Meer toelichtende tekst en vertalingen volgen z.s.m. Momenteel ben ik ook nog druk bezig met de overige pagina's van deze sectie (Gezondheid en mindfulness).

Ook inzake de onwetendheid op het mentaal gebied tref je een soortgelijke onwetendheid aan bij de mensen die juist over diepgaande kennis zouden moeten beschikken. Ook hier is het hartverscheurend te zien hoe mensen hierdoor het slachtoffer worden. Ik heb er een document over geschreven waarin ik de puntjes keihard op de i zet: De verwoestende gevolgen van geest verdovende medicijnen.

Vanwege een ongelooflijke stompzinnigheid worden volstrekt verkeerde adviezen over gezondheid gegeven; door dokters, diëtisten, gezondheidsinstanties etc. Heel veel mensen zijn van die onwetendheid de dupe. Het is de belangrijkste reden waarom — niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld — de algemene gezondheid achteruit holt. Daarom zegt Dr. Sten Ekberg ook weleens: 'Als je het goed wilt doen, moet je hun lijst nemen, en het tegenovergestelde doen wat ze adviseren.' En over het advies van de suikerinname zegt hij: 'It completely blows my mind when I see those numbers.' ('Ik word er helemaal gek van als ik die cijfers zie.') Bekijk eens hoe duidelijk Dr. Sten Ekberg de stompzinnigheid in de volgende video aan de kaak stelt.

Tip Op de pagina How to lees je hoe je heel makkelijk de video's kunt bekijken en ook nog eens met Nederlandse ondertiteling. De video's zijn namelijk niet altijd helemaal vertaald.

Video (0510) Dr. Sten Ekberg: Uw arts heeft het mis over insulineresistentie
Trefwoorden: onwetendheid; insuline.
Video (0025) Dr. Sten Ekberg: Wat is insulineresistentie?
Trefwoorden: onwetendheid; insuline.