Verkeerde adviezen en verkeerde behandelmethoden

De onvoorstelbare onwetendheid waardoor volstrekt verkeerde adviezen in stand worden gehouden.

intermittent fasting

De verkeerde adviezen en behandelmethoden is dat koolhydraten vaak in deze adviezen omhoog geschroefd worden en vetten vermeden moeten worden. Maar dat is de omgedraaide wereld. Vetten zijn juist een goede bron van voedsel, en (teveel) koolhydraten niet. Maar er wordt geleerd dat vet fout is, waardoor er een ware vet fobie is ontstaan. Zo wordt vaak mager voedsel geadviseerd waar de belangrijkste voedingsstoffen uitgehaald zijn. Dat is bewerkt voedsel, wat geen heel voedsel meer is. Het verkeerde advies komt dus neer op veel te veel koolhydraten en veel te weinig vetten.

Te weinig vetten en teveel koolhydraten doen het bloedsuiker (glucose) stijgen waardoor het hormoon insuline wordt geactiveerd. Dit werkt insulineresistentie in de hand. Het gevolg is diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten etc. etc. En dat is wat we bedoelen met de omgedraaide wereld, want van die ziektes zou je juist vanaf willen.

Omdat men niet begrijpt wat de hoofdoorzaak van het probleem is (teveel koolhydraten), wordt medicatie toegediend zoals metformine. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter omdat niets aan de hoofdoorzaak gedaan wordt. Het werkt alleen maar de verkeerde kant op. En op een gegeven moment moet er gespoten worden. Probleem wordt nog groter met allerlei ziektes als gevolg. Bij studies waarvoor mensen gerekruteerd worden, wordt hen gevraagd of ze een baby hebben gekregen... wat volkomen losstaat van het probleem. En geen enkel moment komt er bij de onderzoekers een gedachte op zoals: 'Misschien zijn het wel de koolhydraten waardoor insuline wordt geactiveerd en waardoor insulineresistentie ontstaat dat voor overgewicht, diabetes type 2 en allerlei andere nare ziektes zorgt...'

↑ Koolhydraten ↑ Insuline ↑ Insulineresistentie ↑ Overgewicht = Diabetes type 2

Bekijk onderstaande video eens waarin Dr. Sten Ekberg je alles vertelt over de onvoorstelbare onwetendheid waardoor volstrekt verkeerde adviezen in stand worden gehouden met als gevolg dat het aantal ongezonde mensen schrikbarend stijgt.

Tip Op de pagina How to lees je hoe je heel makkelijk de video's kunt bekijken en ook nog eens met Nederlandse ondertiteling. De video's zijn namelijk niet altijd helemaal vertaald.

Video (0025) Dr. Sten Ekberg: Wat is insulineresistentie?
Trefwoorden: Insuline; onwetendheid.