Ontbijtgranen zijn veel slechter dan je denkt

Vooral met de ontbijtgranen voor kinderen komen zeer schadelijke stoffen mee.

voedsel

Om de een of andere reden hebben grote delen van de wereld besloten dat ontbijtgranen het enige is dat je als ontbijt kunt eten. Als je het eruit knipt vragen mensen wat je eet in plaats daarvan. Wel, je kunt eieren, spek en worst eten, je kunt een volle yoghurt nemen met wat noten erop. Of je kunt het ontbijt gewoon helemaal overslaan hetgeen intermittent fasting heet waar we veel video's over hebben.

Sommige ontbijtgranen zijn erger dan andere. Instant haver heeft bijvoorbeeld een glycemische index (GI) van 83. Het wordt bijna net zo snel in je bloedbaan opgenomen als pure glucose wat een GI van 100 heeft. Instant haver is zelfs sneller dan tafelsuiker.

Instant haver is een sterk bewerkt voedsel. Hoe meer ze het bewerken, hoe meer ze het oppervlak vergroten zodat je enzymen en spijsverteringssappen erbij kunnen komen en het snel kunnen afbreken en die suiker in je bloedbaan kunnen krijgen. Ik zeg niet dat haver het ergste op de planeet is. Als je een goed metabolisme hebt, en als je van haver houdt, en als je de met staal gesneden haver gebruikt, wordt een heel ander verhaal. Maar het is nog steeds een hoge glycemische index vergeleken met eieren, worst en een omelet, maar het is aanzienlijk minder dan de sterk bewerkte instant haver. Echter, uit de ontbijtgranen is haver waarschijnlijk het minst schadelijk en het minst afschuwelijk.

Veel mensen geven hun kinderen granen of ze eten ze zelf omdat ze suikerverslavend zijn. Dus als je echt van je kinderen houdt, geef ze dan geen ontbijtgranen voor kinderen. Er is zoveel verkeerd aan: het is tarwe, het is bewerkt voedsel, het is synthetisch, er zijn kunstmatige kleurstoffen en kunstmatige zoetstoffen aan toegevoegd, en het is veel, heel veel suiker. Nogmaals, het is als bij donuts: een slechter voedsel kun je niet eens proberen te maken. Echtwaar. Het heeft alles wat je niet in voedsel wilt hebben.

Deze pagina vormt o.a. een onderdeel van de pagina Wat je niet zou moeten eten.