Het verkeerde van magere zuivel

Magere zuivel wordt aangeraden door mensen op het gebied van gezondheid, maar wat schiet er in hun visie tekort?

voedsel

Magere zuivel wordt aangeraden door veruit de meeste mensen die op dit vakgebied een betere kennis zouden moeten hebben. Maar wat schiet hierbij ernstig tekort in hun visie omtrent magere zuivel?

Het grootste probleem hier is dat zuivel, na tarwe, de meest voorkomende gevoeligheid is. Het is het meest voorkomende ding dat het spijsverteringskanaal verstoort en bij verscheidene mensen ontstekingen veroorzaakt.

Een van de problemen is dat het is gepasteuriseerd waardoor ze alle goede bacteriën en enzymen die erin zitten hebben gedood die je zouden helpen om het te verteren.

Hoe meer het bewerkt is, hoe erger het wordt.

Het is eigenlijk het vet in de zuivel dat het beste deel is. Als je het volle vetgehalte eet, gaat het meestal goed. Als je de room en de zure room eet, als dat gefermenteerd is zoals zure room en yoghurt, stop je de goede bacteriën en enzymen er weer in. En dan kan het overgrote gedeelte van de mensen het tolereren. Mensen zijn meestal ook oké met kaas en andere vetrijke producten. Maar je wilt wegblijven van magere zuivel, want dat is waardoor de meeste mensen de problemen krijgen.

Deze pagina vormt o.a. een onderdeel van de pagina Wat je niet zou moeten eten.