Drink voldoende water

Afvallen gaat altijd gepaard met veel vochtverlies. Het lichaam heeft dan veel water nodig om goed te kunnen functioneren.

intermittent fasting

Afvallen gaat altijd gepaard met veel vochtverlies. Het lichaam gebruikt vooral het vocht om elektrolyten door het lichaam te sturen waaraan vele functies gekoppeld zijn. Dus vocht is heel erg belangrijk. Onderschat dat niet. Maar denk niet dat je niet teveel water kunt drinken. Door teveel water te drinken zet je je organen te veel onder druk en je kunt ook teveel elektrolyten verliezen. Te weinig water drinken is niet goed en teveel water drinken is ook niet goed. Vermijdt dus extremen, niet teveel en niet te weinig. Wel genoeg.

1-3 liter water per dag is een algemene richtlijn, maar er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de juiste hoeveelheid. Koffie thee, groenten etc. bevat ook water, maar puur water is het allerbeste. Gebruik het liefst mineraalwater dat je koopt in de winkel, want ons kraanwater is niet opperbest. Koop gewoon de goedkope merken, die zijn net zo goed. Kleine flesjes drinken wellicht voor jou beter weg.

Tip Op de pagina How to lees je hoe je heel makkelijk de video's kunt bekijken en ook nog eens met Nederlandse ondertiteling. De video's zijn namelijk niet altijd helemaal vertaald.

Video (0052) Dr. Sten Ekberg: Wat als je stopt met het drinken van water?
Trefwoorden: nog geen.