De Boeddha — Perfecte morele code

De perfecte morele code van de Boeddha.

Perfecte morele code

De Boeddha was de belichaming van alle deugden die hij predikte. Gedurende zijn succesvolle en gedenkwaardige missie van maar liefst 45 jaar, zette hij al zijn woorden om in daden. Geen enkele keer toonde hij enige menselijke zwakheid of hartstochtelijke uitgangspunten. De morele code van de Boeddha is de meest perfecte die de wereld ooit heeft gekend.

Voor meer dan zesentwintig eeuwen hebben miljoenen mensen inspiratie en vertroosting gevonden in zijn Leer. Zijn grootheid is als een zon, die het licht en de glorie van kleinere lichten doet verwelken. Zijn Leer wenkt nog steeds de vermoeide pelgrim naar de veiligheid en de vrede van Nibbana. Geen ander mens heeft zoveel opgeofferd ter wille van de lijdende mensheid.

De Boeddha was de eerste religieuze Leraar in de menselijke geschiedenis, die mensen berispte en waarschuwde om geen enkel levend wezen te krenken en geen dieren te offeren.

Voor de Boeddha was religie niet iets dat mooie beloftes inhield maar een weg naar verlichting. Hij wilde geen volgelingen die hem blindelings geloofden; hij wilde volgelingen die op een wijze manier nadenken.

Wij zijn allemaal verzacht en vertroost door de komst van de Boeddha. De gehele mensheid is gezegend doordat hij ooit onder ons werd geboren.

Document info
RegID mLK0i5UBYR5v8Vc
Bijgewerkt 18 november 2020 17:21:58
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie a.u.b. copyright www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen