Anguttara Nikaya info

Achtergrondinformatie en ontwikkeling

Inhoudsopgave

Achtergrondinformatie over de Anguttara Nikaya

Hoofdgroepen

Hoofdstukken

Bijzonderheden

Nummering en verwijzing in het Thervada Archief

Navigatie

Planning en verloop

Naar de Hoofdpagina van de Anguttara Nikaya

Achtergrondinformatie over de Anguttara Nikaya

Deze collectie van toespraken, de Anguttara Nikaya, bestaat uit 9557 doorgaans korte sutta's en is onderverdeeld in 11 hoofdgroepen oftewel 'boeken' (nipata's). Elke nipata is weer onderverdeeld in hoofdstukken (vagga's) die doorgaans elk 10 sutta's bevatten. De toespraken zijn gerangschikt in oplopende numerieke volgorde: elke nipata bevat items die beginnen met n en worden met n eenheid opgehoogd totdat er elf items zijn in de laatste (de elfde) nipata. Vandaar dat de naam Anguttara 'vermeerdering met n item' betekent. De eerste nipata, Ekaka nipata, levert in elke sutta enkelvoudige items en wordt 'het boek van n' genoemd, de tweede nipata, Duka nipata, levert in elke sutta tweevoudige items en wordt daarom 'het boek van twee (of de twee)' genoemd, etc. Voor meer, zie Anguttara Nikaya info.

Hoofdgroepen

Zie Planning en verloop.

De hoofdgroepen in de Anguttra Nikaya worden nipata's genoemd. Deze zijn:

 1. Ekaka nipata pali
 2. Duka nipata pali
 3. Tika nipata pali
 4. Catukka nipata pali
 5. Pacaka nipata pali
 6. Chakka nipata pali
 7. Sattaka nipata pali
 8. Atthaka nipata pali
 9. Nawaka nipata pali
 10. Dasaka nipata pali
 11. Ekadasaka nipata pali

Hoofdstukken

Zie Planning en verloop.

Bijzonderheden

Gezien deze collectie van sutta's erg groot is, is niet een volledige lijst van sutta's in het Theravada Archief opgenomen. De titels van geregistreerde sutta's worden voorlopig uitsluitend op de Hoofdpagina van de Anguttara Nikaya weergegeven. Daar wordt de nummering overigens anders weergegeven dan bij collecties waarvan de lijsten van sutta's wl compleet zijn zoals bijvoorbeeld in het geval van de Digha Nikaya. Bij de Anguttara Nikaya wordt het volledige RegID op de Hoofdpagina vr de sutta weergegeven.

Er komen voorlopig geen Hoofdstukpagina's omdat deze collectie erg groot is. Daarom wordt in deze collectie de context van de sutta's op de Hoofdpagina weergegeven.

Nummering en verwijzing in het Thervada Archief

De aanduiding voor de Anguttara Nikaya (A), het nummer van de nipata, het nummer van de sutta. Voorbeeld: A03-065.

Opmerking

Navigatie

De navigatie voor deze collectie is anders dan de Standaardnavigatie. Omdat deze collectie erg groot is, kan niet naar de vorige en volgende sutta worden gesurft (met uitzondering van die gevallen waarin aangrenzende sutta's beschikbaar zijn). Via de Hoofdpagina kunnen de sutta's worden benaderd. Via de navigatiebalk onder aan de pagina van elke sutta, kan weer terug naar de Hoofdpagina worden gegaan.

Planning en verloop

Volgorde Omschrijving Status
1 Hoofdpagina maken. Klaar
2 De sutta's omzetten naar nieuwe lay-out. Klaar
3 Tekst, verwijzingen en eindnoten herzien. Nog niet bezig
5 Lijst maken van alle hoofdgroepen en hoofdstukken om de structuur van deze collectie te verduidelijken en de contexten daarvoor maken. Vervolgens bekijken of de Hoofdpagina moet worden aangepast en/of er Hoofdstukpagina's moeten worden gemaakt. Nog niet bezig
6 Op deze pagina achtergrondinformatie over de hoofdgroepen plaatsen. Nog niet bezig
7 Van sommige toespraken moet de Pali naam nog worden opgezocht. In plaats van de Pali naam is een vraagteken (?) ingevuld. Nog niet bezig
RegID: A_info
Bijgewerkt op: 4 juni 2004
Auteur: Peter van Loosbroek - Ananda
Locatie: www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright: Zie voor gebruik van deze tekst www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overige informatie: Geen